26 grudnia 2012

Likier krówkowy



Składniki:

- 400 g krówek lub puszka mleka skondensowanego słodzonego 
- 1/2 szklanki śmietany 12%
- 1/2 szklanki mleka
- 250 - 300 ml wódki

Mleko i śmietanę rozgrzewamy w garnku. Dodajemy krówki i intensywnie mieszamy, do czasu aż się rozpuszczą i nie będzie grudek. Odstawiamy do wystygnięcia, po czym dodajemy alkohol.  Przelewamy do butelki. 

4 komentarze:

  1. Nigdy nie pilam, a duzo razy o tym slyszalam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak polecić, jest przepyszny :D

      Usuń
  2. świetny przepis, wypróbuję niebawem i pozdrówka ! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wczoraj zrobiłam i śmietana mi sie zwarzyła ;/ jest jakis sposób na uratowanie tego cuda?

    OdpowiedzUsuń