11 grudnia 2012

Makaron ze smażonym tofu, papryką i kaparami



Składniki:

- makaron spaghetti lub inny
- opakowanie tofu
- 3 ząbki czosnku
- imbir
  - dwie łyżki kaparów
- pół czerwonej papryki
- sos sojowy
- przyprawa chińska 5 Smaków
- oregano
- oliwa z oliwek


Rozgrzewamy ok. 2 łyżki oliwy z oliwek. Kroimy tofu w kostkę, smażymy z każdej strony aż się zarumieni. Odkładamy na talerz. Ponownie rozgrzewamy oliwę z oliwek. Kroimy paprykę w ok. 1cm kosteczkę a następnie smażymy aż zmięknie. Siekamy czosnek i imbir, wrzucamy do papryki pod koniec smażenia razem z dwiema łyżkami kaparów. Przyprawiamy szczyptą 5 Smaków oraz sosem sojowym. Warzywa w sosie sojowym mieszamy z podsmażonym tofu, podajemy z makaronem. Posypać oregano lub prażonym sezamem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz