18 maja 2014

Kanapka z twarożkiem, pieczonym łososiem, ogórkiem i koperkiem


Leniwe niedzielne śniadanie - ciepła bułka z twarożkiem, pieczonym łososiem, ogórkiem i koperkiem.  

Składniki:

- 3 bułki (np. TE)
- 250g świeżego łososia
- ogórek
- twarożek naturalny
- pęczek koperku
- sól, pieprz
- cytryna

Łososia doprawiamy naprawdę porządnie solą i pieprzem, pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 15 minut. Na ostatnie 3-4 minuty wkładamy do piekarnika również przekrojone w pół bułki. Łososia rozdrabniamy widelcem i układamy na jednej połówce chrupiącej bułki. Posypujemy obficie posiekanym koperkiem, skrapiamy sokiem z cytryny i ewentualnie doprawiamy. Drugą połowę bułki smarujemy twarożkiem naturalnym i układamy plasterki świeżego ogórka. Składamy i wcinamy póki ciepłe ;)




Źródło: www.gotowaniezestylem.pl


Piknik majowy

1 komentarz: