Składniki:
- 200g mięska z kurczaka (gotowanego lub pieczonego)
- 150g ananasa z puszki
- 200g sera feta
- 3 łyżeczki majonezu/jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
Zaczynamy od wymieszania majonezu z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, aby sos się przegryzł. Mięso szarpiemy w rękach na kawałeczki. Jeżeli używamy mięska z udek czy skrzydełek, to polecam wykorzystanie pozostałych kości do przygotowania bulionu:) Do mięsa dodajemy pokrojony w kostkę ser feta i ananasa. Dodajemy wcześniej przygotowany sos czosnkowy i sałatka gotowa :)
- 150g ananasa z puszki
- 200g sera feta
- 3 łyżeczki majonezu/jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
Zaczynamy od wymieszania majonezu z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, aby sos się przegryzł. Mięso szarpiemy w rękach na kawałeczki. Jeżeli używamy mięska z udek czy skrzydełek, to polecam wykorzystanie pozostałych kości do przygotowania bulionu:) Do mięsa dodajemy pokrojony w kostkę ser feta i ananasa. Dodajemy wcześniej przygotowany sos czosnkowy i sałatka gotowa :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz