Składniki:
- 3 kolby słodkiej kukurydzy
- łyżeczka cukru
- 3-4 łyżki masła
- łyżeczka chili w proszku
- łyżeczka sosu tabasco
Kukurydzę obgotuwujemy w wodzie z łyżeczką cukru przez 10 minut. W czasie gdy kukurydza się gotuje mieszamy masło, chili i tabasco. Kukurydzę wyciągamy na ręcznik kuchenny, czekamy aż lekko ostygnie. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Kukurydzę oblepiamy przyprawionym masłem z każdej strony i wkładamy do piekarnika na kolejne 10-12 minut. Wyciągamy, gdy lekko się zarumieni.
Smacznego!
- 3 kolby słodkiej kukurydzy
- łyżeczka cukru
- 3-4 łyżki masła
- łyżeczka chili w proszku
- łyżeczka sosu tabasco
Kukurydzę obgotuwujemy w wodzie z łyżeczką cukru przez 10 minut. W czasie gdy kukurydza się gotuje mieszamy masło, chili i tabasco. Kukurydzę wyciągamy na ręcznik kuchenny, czekamy aż lekko ostygnie. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Kukurydzę oblepiamy przyprawionym masłem z każdej strony i wkładamy do piekarnika na kolejne 10-12 minut. Wyciągamy, gdy lekko się zarumieni.
Smacznego!
To może być fajna odmiana dla mnie, bo lubię ostre dodatki.
OdpowiedzUsuńmniam :D mój Połówek byłby zachwycony taką ostrą kukurydzą :D
OdpowiedzUsuńPS. Wielkie dzięki za udział w akcji "Kukurydziane Wariacje II". ;)
o jakbym zjadła!
OdpowiedzUsuńmasz może ochotę na moje rozdanie kulinarne?:)