Rok temu pisałam, że jadam śledzie tylko i wyłącznie w takiej sałatce warstwowej (klik!). Zadziwiające, jak wiele może zmienić się w ciągu 365 dni:) Teraz śledzie w sosie śmietanowo-musztardowym, później w sosie pomidorowo-śliwkowym, trochę podobne do tych sprzed roku i tych (klik), oraz w zalewie z oleju i ziołowej mieszanki śledziowej.
Składniki:
- ok. 500g śledzi z zalewy octowej
- 2 łyżki majonezu
-2 łyżki gęstego jogurtu bałkańskiego
- 3 łyżeczki musztardy francuskiej
- 2 łyżeczki musztardy sarepskiej/rosyjskiej
- 2 łyżki majonezu
-2 łyżki gęstego jogurtu bałkańskiego
- 3 łyżeczki musztardy francuskiej
- 2 łyżeczki musztardy sarepskiej/rosyjskiej
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz