Składniki:
- ok. 500g śledzi matjas
- 2 cebule
- 100g koncentratu pomidorowego
- 1/3 szklanki oleju
- 3 łyżki octu
- 3 łyżki miodu
- 2-3 ogórki konserwowe
- porządna garść śliwek suszonych
- majeranek
Cebulę dusimy na oleju. Dodajemy miód i ocet, pokrojone w kostkę ogórki i śliwki. Na koniec koncentrat pomidorowy i majeranek. Zalewą pokrywamy pokrojone w paski śledzie. Odstawiamy do przegryzienia się.
Smacznego:)
- 2 cebule
- 100g koncentratu pomidorowego
- 1/3 szklanki oleju
- 3 łyżki octu
- 3 łyżki miodu
- 2-3 ogórki konserwowe
- porządna garść śliwek suszonych
- majeranek
Cebulę dusimy na oleju. Dodajemy miód i ocet, pokrojone w kostkę ogórki i śliwki. Na koniec koncentrat pomidorowy i majeranek. Zalewą pokrywamy pokrojone w paski śledzie. Odstawiamy do przegryzienia się.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz