9 sierpnia 2013

Kukurydza pieczona w maśle tabasco


Czy Wy też macie dość zwykłej gotowanej kukurydzy?

Składniki:

- 3 kolby słodkiej kukurydzy
- łyżeczka cukru
- 3-4 łyżki masła
- łyżeczka chili w proszku
- łyżeczka sosu tabasco

Kukurydzę obgotuwujemy w wodzie z łyżeczką cukru przez 10 minut. W czasie gdy kukurydza się gotuje mieszamy masło, chili i tabasco. Kukurydzę wyciągamy na ręcznik kuchenny, czekamy aż lekko ostygnie. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Kukurydzę oblepiamy przyprawionym masłem z każdej strony i wkładamy do piekarnika na kolejne 10-12 minut. Wyciągamy, gdy lekko się zarumieni.
Smacznego! 

3 komentarze:

  1. To może być fajna odmiana dla mnie, bo lubię ostre dodatki.

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam :D mój Połówek byłby zachwycony taką ostrą kukurydzą :D

    PS. Wielkie dzięki za udział w akcji "Kukurydziane Wariacje II". ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. o jakbym zjadła!

    masz może ochotę na moje rozdanie kulinarne?:)

    OdpowiedzUsuń