- 170 g filetów matjas 
- 1 cebula
- 1 cebula
- 2-3 łyżki kaparów (+ 2 łyżki zalewy octowej)
- 100 g koncentratu pomidorowego Pudliszki
- 1/3 szklanki oleju
- 2 łyżki octu
- 2-3 łyżki miodu
- majerane
- gruszka
- jabłko
- gruszka
- jabłko
Cebulę
 siekamy, wrzucamy na gorący olej i dusimy na małym ogniu przez 10-15 
minut. Ściągamy z ognia, dodajemy koncentrat pomidorowy, miód i ocet. 
Zagotowujemy. Doprawiamy majerankiem i pieprzem (obficie!). Dodajemy 
posiekane kapary i odrobinę zalewy. Ponownie ściągamy z ognia, pozwalamy
 ostygnąć i dodajemy pokrojone filety śledziowe. Odstawiamy na parę 
godzin, aby smaki przegryzły się. Podajemy na carpaccio z gruszki i/lub 
jabłka. Smacznego :) 


Dziękuję za dołączenie do akcji.
OdpowiedzUsuńŚwietna domowa ryba :)
OdpowiedzUsuńCudowne połączenie z owocami - przepyszne! ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smakowicie:-) . L.. J :-*
OdpowiedzUsuń