- 200g zielonego groszku z puszki
- 1 duża marchew
- szklanka bulionu warzywnego
- garść liści mięty / łyżeczka suszonej mięty
- gałka muszkatołowa
- pół łyżeczki białego pieprzu
- 2 łyżki gęstej śmietany
Obraną i pokrojoną w kawałki marchew wrzucamy do gotującego się bulionu i gotujemy aż zrobi się miękka. Pod koniec gotowania dodajemy groszek z puszki razem z zalewą i zagotowujemy. Całość miksujemy. Doprawiamy białym pieprzem, gałką muszkatołową i posiekaną miętą. Podajemy ze śmietaną.
- 1 duża marchew
- szklanka bulionu warzywnego
- garść liści mięty / łyżeczka suszonej mięty
- gałka muszkatołowa
- pół łyżeczki białego pieprzu
- 2 łyżki gęstej śmietany
Obraną i pokrojoną w kawałki marchew wrzucamy do gotującego się bulionu i gotujemy aż zrobi się miękka. Pod koniec gotowania dodajemy groszek z puszki razem z zalewą i zagotowujemy. Całość miksujemy. Doprawiamy białym pieprzem, gałką muszkatołową i posiekaną miętą. Podajemy ze śmietaną.
Podoba mi się bardzo! Szczególnie z tą miętową nutą :-) tak świeżo!
OdpowiedzUsuńto była taka próba przywołania wiosny, i jak widać udało się :D
Usuń