4 marca 2013

Pieczone daktyle w płaszczu z kindziuka




Połowicznie zmodyfikowana wersja jednej z najprostszych, najszybszych i najsmaczniejszych przystawek świata. Zawijanie daktyli w kindziuk trwa dosłownie 2 minuty, a zapiekanie maksymalnie 10 minut. Jeżeli używamy daktyli z pestkami, należy pamiętać o nich podczas jedzenia.  

Składniki:

- 10 suszonych daktyli (najlepiej drylowanych)
- 10 plasterków kindziuka

Daktyle owijamy kindziukiem, przebijamy wykałaczką. Układamy na blasze do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na 8-10 minut. Podajemy na ciepło.



3 komentarze:

  1. Witaj. Dziękuje za dodanie przepisów do akcji Umami. Uzupełnij proszę banerki w postach lub na pasku bocznym bloga. Dziekuje Buziaczki.

    OdpowiedzUsuń
  2. już uzupełniam, nie byłam pewna, czy przepis zostanie zaakceptowany :) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. fajna i ciekawa przekąska:)

    OdpowiedzUsuń